Warto wiedzieć

Makaron „ciemny” a „jasny”…

 

Lepiej, a przede wszystkim zdrowiej jeść makaron pełnoziarnisty. Już nie mówiąc o tym, że jest on dietetyczny. Składniki odżywcze, które zawiera ten rodzaj makaronu są szybciej uwalniane do organizmu, co sprawia, że przy małej porcji czujemy się najedzeni.

 

Z reguły jak coś jest „fit” to według nas na pewno jest mniej smaczne niż „normalne” jedzenie. Ciemny makaron ma taki sam smak jak zwykły, więc warto mieć to na uwadze podczas zakupów.

 

Oprócz tego, dzięki produktom pełnoziarnistym pozbywamy się cholesterolu i dostarczamy do organizmu więcej błonnika.

 

Same plusy :)

  • #1 napisane przez ~edytek38
    około 3 lata temu

    A jednak nie smakuje tak samo. Dla zachęty lepiej było napisać, że obniża kaloryczność wszelkich makaronowych dodatków. Tak przynajmniej ja sobie tłumaczę, kiedy wcinam carbonarę :-)))

  • #2 napisane przez ~Asia
    około 3 lata temu

    No zgadzam się z edytkiem38: smakuje jak dla mnie jałowo, pomimo przyprawienia – jałowy smak ciągle „wyłazi”… Próbowałam, znielubiłam, nawet zdrowotność i niska kaloryczność nie poprawiają dla mnie sprawy…

  • #3 napisane przez ~Asia
    około 3 lata temu

    Zapomniałam przy tym dodać, że poza tym – prezentowane w be-tasty przepisy są smakowite, a pancakesy jeszcze dziś robię na obiad :-)

Brak trackbacków.