Z racji tego, że przed nami sezon grillowy od razu na myśl przyszła mi karkówka. Jeszcze nie z grilla ale równie dobrze smakuje z makaronem i sosem śmietanowo-pomidorowym:)

Due to the fact that the barbecue season is coming I started to think about pork. Not yet on the grill but it also tastes really good with pasta and tomato cream sauce :)


Składniki:
- makaron spaghetti (ugotowany al dente)
- 2 kotlety z karkówki
- 2 pomidory
- ząbek czosnku
- masło (2 łyżki)
- śmietana (ok.6 łyżek)
- pietruszka
- sól, pieprz, rozmaryn

Karkówkę kroimy na małe kawałki (im mniejsze tym lepiej). Przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Podsmażamy na gorącej patelni. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i dalej smażymy. Dodajemy masło, śmietanę i ząbek czosnku (wyciśnięty przez praskę).

Na patelnię dodajemy makaron i mieszamy wszystko razem.

Gotowe danie podajemy z pietruszką.

Smacznego:)

Ingredients:
- Spaghetti pasta (cooked al dente)
- 2 pork chops
- 2 tomatoes
- Clove of garlic
- Butter (2 tablespoons)
- Cream (about 6 tablespoons)
- parsley
- Salt, pepper, rosemary

Cut pork into small pieces (the smaller the better). Season with salt, pepper and rosemary. Fry on a hot pan. Add the peeled and diced tomatoes and still fry.  Add the butter, cream and a clove of garlic (pressed by crushed).

Next – add the pasta and mix everything together.

Prepared dish served with parsley.

Enjoy :)