Składniki:

- pół szklanki mąki tortowej

- ¾ szklanki cukru pudru

- 1/3 szklanki kakao

- 2 jajka

- ¼ kostki masła

- 2 łyżki mleka orzechowego (albo zwykłego)

- szczypta soli

- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego

- aromat waniliowy

- garść wiśni suszonych

- garść migdałów (w płatkach)

 

Jajka, masło, cukier puder i sól zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, mleko, aromat i jogurt – dalej miksować aż do otrzymania jednolitej masy. Pod koniec dorzucić wiśnie i migdały – miksować jeszcze pół minuty.

Małą formę do pieczenia posmarować dokładnie masłem. Masę wyłożyć na blachę i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec 30 min.

 

(jest to alternatywny przepis na brownie bez czekolady)

 

Smacznego:)